Bröderna Gudstunga

För oss filosofiskt lagda är Bröderna Gudstunga är en psykologisk tvillingstudie om arv och miljö i form av en fantasyroman. Huvudpersonerna är båda strävare som knappt kan tygla sin maktlystnad, sin kreativa längtan och sin självreflektion.

På ytan upplever vi äventyr, maktspel, passioner och dilemman, men i djupet mullrar en noggrann studie av likheter och olikheter i enäggstvillingarnas utveckling.

Bröderna Gudstunga är en förfilosofisk berättelse om de idéer Makt/Balans nu arbetar med att utveckla. Den är pragmatisk i sitt försök att samtidigt underhålla och utbilda. Om läsaren känner sig stimulerad, starkare, mer sugen på livet och strävandet efter att sista sidan sugits in genom ögonen har boken gjort sitt jobb.

Ännu vet jag inte om den klart uttalade filosofiska metoden eller den mer intuitiva konstnärliga metoden är bäst för att förmedla livets finurliga lekfullhet – så därför utforskar jag båda vägarna samtidigt.

Klicka dig vidare till Prologen för att läsa de fyra första sidorna av romanen eller köp den som e-bok direkt för endast 50 kr genom Mythopoeia Webbutik (tillgänglig i pdf, epub och mobi-format).

Såhär lyder bokens ”baksida”:

”Är vi fria att välja vårt öde eller är det redan förbestämt? Tänk om det fanns någon precis som du, men som valt en annan väg. Skulle ni känna igen varandra? Hur olika skulle ni kunna bli? Vore det möjligt för er att hata varandra?

Natten då tvillingprinsarna Gudstunga föds blickar deras far upp mot stjärnhimlen. Oron värker i honom och han börjar hallucinera.

I en vision ser han två unga män slåss i ett stort krig där den ene dräper den andre och han förstår dess betydelse. Kriget ska förgifta hans söner – ska vända dem mot varandra. Men det tänker han inte tillåta. Han bestämmer sig för att uppfostra dem i fredens tecken och dölja all världens ondska för dem.

Bröderna växer upp innanför palatsets skyddande murar. Den äldre brodern, Iken, drömmer om att bli kung och att göra sin far stolt; medan den yngre brodern, Eigon, kämpar emot och längtar efter att utforska världen.

När ett mystiskt skepp anländer med budskap om en nyupptäckt kontinent på andra sidan havet rubbas dock illusionen och, tolv år gamla, ställs bröderna inför ett beslut: stanna och konfrontera fadern eller fly och finn en egen väg.”

http://maktbalans.com/broderna-gudstunga/bgprolog/